preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

OŠ TORDINCI

MEĐUNARODNA

EKO ŠKOLA

 

 

Rječnici
Engleski jezik

Njemački jezik

Hrvatski jezik

Tražilica
Vijesti

Kako napraviti plakat za 5?

"Kada i zašto izrađujemo plakate u nastavi? Koja su obilježja dobrog plakata? Kako prezentirati plakat?", neka su od pitanja na koja su dobili odgovor učenici 4. r. na predavanju i radionici koje su za njih organizirale učiteljica Marija Banić i knjižničarka Marija Vuković.


       Tijekom svog školovanja učenici se često susreću s plakatima te imaju zadatak samostalno u paru ili skupini izraditi i prezentirati nastavne sadržaje koristeći se upravo plakatom. Ponekad se dogodi da zbog nedostatka vremena učenici dobivaju kratko objašnjenje kako napraviti plakat te je njihov plakat često vizalno neprivlačan i sadrži premalo ili previše nepotrebnih informacija. U želji da bolje informiraju učenike o najvažnijim osobinama plakata i njegovim dijelovima te načinu prezentiranja učiteljica Marija Banić i knjižničarka Marija Vuković organizirale su za učenike predavanje i radionicu na temu Plakat za 5.

       Na prvom satu knjižničarka je upoznala učenike s najvažnijim osobinama i dijelovima svakog plakata te su zajedno proanalizirali nekoliko plakata. Tijekom analize učenici su trebali prepoznati dobra i loša obilježja prikazanih plakata. Nakon toga znanje su ponovili uz igru u learning appsu. Sljedeći školski sat učiteljica Marija im je objasnila na koji način će vrednovati njihove plakte te koja su obilježja dobre prezentacije.

      U praktičnom dijelu učenici su u paru izrađivali plakate na temu nedavno obilježenog Svjetskog dana jabuka. Učenici su uz vodstvo učiteljice vježbali kako iz ponuđenog teksta izabrati bitne od nebitnih informacija te kako međusobno podijeliti zadatke vodeći računa o sposobnostima svakog pojedinog člana u skupini.

   Ovo je prva u nizu planiranih radionica vezanih uz međupredmetnu temu učiti kako učiti, a uskoro planiram na isti način obraditi temu izrade PowerPoint prezentacije i samostalne primjene različitih web 2:0 alata u nastavi.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Banić Marija Vuković   datum: 15. 11. 2019.

            


About school

Gdje se nalazimo?


Klub prijatelja škole


 


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Stanovništvo svijeta


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2009.

Ukupno: 260240
Ovaj mjesec: 1402
Danas: 32
preskoči na navigaciju