preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

OŠ TORDINCI

MEĐUNARODNA

EKO ŠKOLA

 

 

Rječnici
Lista linkova je prazna
Božićni sajam

BOŽIĆNI SAJAM

   Na Učiteljskom vijeću početkom školske godine 2009/2010. došli smo na ideju da bi umjesto uobičajene božićne priredbe mogli organizirati Božićni sajam na kojem će učenici i učitelji ponuditi ukrase i predmete koje izrade zajedno sa svojim roditeljima i učiteljima na školskim radionicama.  Cijeli listopad, studeni i prosinac su trajale pripreme za prvi Božićni sajam koji je održan 20. prosinca 2009. Uspjeh sajma i prihod koji smo prikupili je nadmašio sva očekivanja pa smo odmah zaključili da ćemo svake godine u tjednu prije Božića organizirati isti. Sav prihod s prvog sajma smo namijenili obiteljima naših učenika slabijeg imovinskog stanja.

   Poučeni iskustvima od prošle godine za drugi Božićni sajam smo se još više pripremali te unijeli i neke novosti. U predvorju škole su naši učenici i učitelji razredne nastave postavili štandove sa svojim proizvodima - božićne ukrase, čestitke, sobne biljke, magnete, vrećice lavande, oslikane bočice, ukrasne svijećnjake. Ove godine su im se pridružile i vjeronaučna, likovna i eko-skupina te cvjećari pa se osim božićnih rukotvorina moglo kupiti i zanimljive ogrlice i narukvice te eko proizvode (ljekovita nevenova mast, eko-sapuni, aranžmani od suhog cvijeća i ekološke platnene torbe). Posjetitelji su se mogli osladiti uz nekoliko vrsta kolačića koje su naši učenici i učitelji vrijedno pripremili, a imali su i priliku okušati se u igri gađanja limenki u kojoj su za nagradu mogli osvojiti plišanu igračku. Nakon „naporne“ kupovine mogli ste se odmoriti u našem božićnom kafiću uz toplu okrjepu ili posjetiti jaslice sa živim Josipom i Marijom. Školski zborovi uveseljavali su nas božićnim pjesmama, a posjetitelji su također mogli vidjeti i prigodni božićni igrokaz u izvedbi trećeg razreda iz Tordinaca. Kao i prošle godine naš Božićni sajam imao je humanitarni karakter. Naša škola se te školske godine uključila u projekt „Škole za Afriku“. U tu svrhu je vjeronaučna skupina na svom štandu dijelila edukativne materijale, a svi su mogli isprobati kako zvuče pravi afrički bubnjevi. U našem smo multimedijalnom kutiću osim filmića o radionicama s učenicima i njihovim roditeljima predstavili i tri kratka filmića o životu afričke djece uz prigodnu glazbu. Sva prikupljena sredstva bit će donirana za izgradnju i opremanje škola za djecu iz Etiopije.

   Moramo napomenuti da smo za naš trud i humanost nagrađeni nagradom  „Nipetnišest“ koju svake druge godine Plavi telefon dodjeljuje hrabrim i humanim pojedincima i skupinama koji su svojim postupcima pokazali da imaju veliko srce. Naši učenici to su pokazali 2009. godine kada su novac prikupljen na Božićnom sajmu darovali obiteljima naših učenika u potrebi. Nagrada nam je dodjeljena na svečanosti u zagrebačkom kazalištu „Gavella“ 29. 10. 2011.

   Na trećem Božićnom sajmu posjetitelji su mogli vidjeti recitacije i igrokaze dramske skupine razredne nastave iz Tordinaca te plesnu točku plesne skupine razredne nastave iz Antina. Prvi razred iz Antina iznenadio nas je prigodnom „božićnom“ ritmikom. A poslastica dana bio je igrokaz „Radujte se narodi“ u izvedbi dramske skupine predmetne nastave uz pratnju školskog zbora. Kulisa za igrokaz bile su naše već tradicionalne jaslice sa živim Josipom i Marijom. Oni s više sportskog duha mogli su se prijaviti za turnir u pikadu, a Djed je najmlađima čak dopustio da se provozaju njegovim Mrazomobilom. Nakon šetnje Sajmom posjetitelji su se mogli odmoriti u našem školskom kafiću uz kuhane kobasice i topli čaj.

   Četvrti Božićni sajam u prosincu 2012. bio je do sada najbolji i najposjećeniji te smo na njemu skupili 6000 kn koje smo uplatili u Unicefov fond „Škole za Afriku“. Drage goste Božićnog sajma pozdravili su veseli i nasmiješeni šokac i šokica koje smo izradili od bala slame. U toploj starinskoj sobi dočekali su ih učenici nižih razreda naše škole te im ugrijali dušu i srce uprizorenjem tradicionalne Badnje večeri uz prikaz običaja kojima se nekada dočekivao Božić. Bajka se nastavila igrokazom učenika trećeg razreda OŠ Tordinci i zbora učenika PŠ Antin koji su nam badnju čaroliju predstavili kroz pjesmu i glumu u igrokazu „Na Badnju večer“. Program je završio šaljivim igrokazom „U luckastoj šumi“ u izvedbi učenika dramske skupine naše škole. Nakon obilaska štandova i predstava gosti su mogli povesti najmlađe na vožnju Mrazomobilom kao i na jahanje konjićima koji su veselo kaskali po hodnicima naše škole ili ih propeti pa zaigrati alku.

            


About school

Gdje se nalazimo?


Klub prijatelja škole


 


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Stanovništvo svijeta


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2009.

Ukupno: 260238
Ovaj mjesec: 1400
Danas: 30
preskoči na navigaciju