preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

OŠ TORDINCI

MEĐUNARODNA

EKO ŠKOLA

 

 

Rječnici
Lista linkova je prazna
Učionica bez zidova

S obzirom da je ove školske godine odobren naš prvi Erasmus+ projekt pod nazivom Učionica bez zidova (Classroom without walls) odlučili smo da će i naš ovogodišnji školski projekt nositi isti naziv i imati isti cilj.

Ovim projektom smo željeli modernizirati pristup učenju kroz metode kao što su učenje na otvorenom, projektno učenje te korištenje digotalnih alata i aplikacija u aktivnostima na otvorenom. Željeli smo se više okušati u onim neformalnim metodama poučavanja.

Osmislili smo raznolike aktivnosti na otvorenom i cilj nam je bio u njih uključiti sve učenike. Počeli smo tako da smo pojačali izvanučioničke aktivnosti u redovnoj nastavi. Ovo su neke od provedenih aktivnosti…

Učenici 2. razreda iz Antina odmah na početku školske godine kroz nastavu prirode i društva krenuli su u istraživanje svog mjesta, a usput su obilježili Hrvatski olimpijski dan. O njihovoj šetnji više pročitajte ovdje. Pred kraj rujna svoje su mjesto istraživali i tordinački drugašići,

   

a 3. i 4. razred su oko škole proučavali strane svijeta, orijentaciju u prostoru i mnoge druge pojmove iz prirode. O njihovom istraživanju više pročitajte ovdje. Prvašići su proveli mnoge sate razrednog odjela u prirodi oko škole, a na ovoj slici možete vidjeti jedan koji su povezali i sa satom likovne kulture.

Učenici i učitelji u Antinu su tijekom zime organizirali zabavnu Olimpijadu zimskih sportova, a u lipnju Vodene igre. “Izvještaj” s Olimpijade pročitajte ovdije.

Sedmaši su u školskom dvorištu za vrijeme sata matematike odigrali igru potapanja brodova, u kojoj su učenici sami "glumili" brodove.

   

Osmaši su u sklopu fizike sudjelovali na LABUS sajmu na osječkom FERIT-u, a oni najzainteresiraniji za fiziku sudjelovali su i na Zimskoj školi fizike.

    

Tijekom godine smo organizirali i više različitih izleta i ekskurzija. Jedan od njih je i posjet osmaša Vukovaru koji još od 2014. godine organizira Ministarstvo branitelja. O tome što su naši osmaši vidjeli i naučili na izletu možete pročitati ovdje. Razredna nastava je s učiteljima, knjižničarkom i pedagoginjom posjetila Osijek i tamo doživjela pravu avanturu. Posjetili su starinsku vodenicu na Dravi, vozili se osječkim tramvajem i na kraju se “izgubili” u pravom pravcatom kukuruznom labirintu. O njihovom zabavnom danu više piše u ovom članku. Razredna nastava je išla i na jednodnevni izlet u Vukovar, a predmetna u Osijek i Baranju. Učenici predmetne nastave su također posjetili osječki HNK gdje su uživali u mjuziklu Moje pjesme, moji snovi.

I ekološke datume smo, naravno, obilježavali u prirodi pa smo tako obilježili Međunarodni dan zaštite životinja, Dan planeta Zemlje te proveli Zelenu čistku.

   

U posebnom ambijentu naše nove učionice na otvorenom kroz različite zabavne i poučne aktivnosti pridružili smo se i kampanji Outdoor Classroom Day, a Dan škole smo ove godine obilježili na zaista poseban način – druženjem u prirodi u okolišu škole u Antinu. Igrali smo različite sportske i društvene igre, organizirali smo lov na blago, detektivski i foto-izazov… Svi su uživali u prirodi i želja nam je još koji Dan škole obilježiti na takav način.

Ovdje su navedene samo neke od naših aktivnosti na otvorenom. Ako vas zanimaju i druge, zavirite u arhivu naših vijesti, bacite pogled na našu Facebook stranicu ili se pridružite našoj eTwinning grupi Classroom without walls.

            


About school

Gdje se nalazimo?


Klub prijatelja škole


 


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Stanovništvo svijeta


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2009.

Ukupno: 260238
Ovaj mjesec: 1400
Danas: 30
preskoči na navigaciju