preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

OŠ TORDINCI

MEĐUNARODNA

EKO ŠKOLA

 

 

Rječnici
Lista linkova je prazna
Mali poduzetnici

Za naš ovogodišnji projekt odabrali smo jednu vrlo aktualnu temu – poduzetništvo. Odabrali smo baš to jer poduzetništvo postaje važan dio našeg društva i života, a mnogi se ljudi okreću poduzetništvu kako bi svoje ideje realizirali, stvorili nove proizvode te ih ponudili tržištu.

Zbog toga smo kod naših učenika željeli razviti različite kompetencije koje će ih potaknuti da uopće razmišljaju na poduzetnički način i pomoći im da u budućnosti ispune neke svoje ciljeve.

Zadatak nam je bio kroz projektne aktivnosti razviti osobine ličnosti, znanja, vještine, sposobnosti i stavove koji su potrebni za djelovanje pojedinca kao uspješne poduzetne osobe. Naglasak smo stavili na kreativnost, osamostaljivanje, prihvaćanje promjena i odgovornost, organiziranost i ustrajnost.

Naši su učitelji osmislili različite zanimljive aktivnosti pa su tako 1. i 2. razred iz Tordinaca te 2. razred iz Antina sa svojim učiteljima posjetili lokalne obrtnike. Gdje su bili i što su naučili možete vidjeti ovdje i ovdje. Učenici trećeg razreda u Tordincima bili su pravi mali obrtnici i uz pomoć mama izrađivali su igračke kakvima su se igrali njihove bake i djedovi. Četvrti razred iz Tordinaca naučio je sve o tome kako postati uspješan pčelar. Ovdje možete pročitati što su sve naučili. 1. i 4. razred u Tordincima, uz pomoć učiteljice, osmislili su rasadnik jednogodišnjeg bilja. Učenici 3. razreda u Antinu svojim su nas projektom Zabavna matematika podsjetili koliko je matematika važna ako želimo biti dobri poduzetnici.

I predmetna nastava imala je zanimljive, poučne projekte. Kroz prezentaciju povjesničara saznali smo kako su izgledali poduzetnici u prošlosti i koja su zanimanja prije bila važna, a sad više ne postoje. Sedmi je razred s učiteljicom informatike osmislio projekt Etno-eko selo Dincitor, dok su ekolozi izrađivali torbe od recikliranih plastičnih vrećica te ih prodavali na Božićnom sajmu i pritom spojili uvijek aktualnu temu očuvanja okoliša s poduzetništvom. Postupak izrade torbi možete vidjeti ovdje. To su radili i učenici osmog razreda samo na malo drugačiji način - oni su prikupljali plastične boce za recikliranje te prikupljeni novac namijenili kupovini majica za kraj osnovne škole. Vjeronaučna skupina odlučila je pokazati da s poduzetništvom ide i humanost. Oni su u svom projektu osmislili glasovno snimanje lekcije iz udžbenika za vjeronauk te je namijenili kao pomoć slijepima. Geografi su izradili poseban kontejner za prikupljanje plastičnih boca. Nekoliko učenika s učiteljem informatike osmislilo je poseban softver za praćenje rezultata sportskih natjecanja. Knjižničari i zainteresirani učenici 5., 6. i 7. razreda proučavali su odnose s javnošću kao granu poduzetništva te praktično to primijenili na Božićnom sajmu izrađujući plakat, pozivnice, komunicirajući s medijima. Skupinu su vodile školska knjižničarka i učiteljica hrvatskoga jezika. Mali tehničari su stare stolice osvježili novim bojama i decoupage tehnikom.

            


About school

Gdje se nalazimo?


Klub prijatelja škole


 


Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Stanovništvo svijeta


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2009.

Ukupno: 260238
Ovaj mjesec: 1400
Danas: 30
preskoči na navigaciju