2021-10-28 21:01:58

U jesen zahvaljujemo

Već i ptičice na grani znaju kako u jesen svi zahvaljuju. Tako su i naši učenici iskoristili listopad za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kroz mnoge aktivnosti. Doduše, zbog pandemije korona virusa i uz poštivanje epidemioloških mjera, bilo je malo skromnije i drugačije nego inače.

U područnoj školi Antin naši drugaši i trećaši integrirali su niz aktivnosti kroz izvannastavne aktivnosti Male ekologe i Robotiku, te su uz Dane kruha obilježili i Dan jabuke i Dan kravate. Počastili su i svoje roditelje ukusnim čajem i tostom.

   

Naučili su i pjesmicu o stvorenome svijetu, a raspjevani zbor PŠ Antin možete poslušati na ovom linku:https://drive.google.com/file/d/1T7FR899NtyR5ijVOuJY3ouy4027CTAuK/view?usp=sharing

Učenici 4. razreda PŠ Antin ove su godine obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učeći na koje sve načine upotrijebiti stari kruh. Vjeroučiteljica je učenike naučila kako stari kruh učiniti ukusnim. Isprobali su kruh u smjesi za palačinke te ga učinili pravim poslasticom. Cijela škola mirisala je i svi su bili oduševljeni. Četvrtaši su svojim slasnim pohanim kruhom počastili učenike prvog, drugog i trećeg razreda te i njima objasnili i poučili ih kako sve mogu iskoristiti ostatke kruha u domaćinstvu.

  

U matičnoj školi u Tordincima naši najmanji likovnim su radovima prikazali put od zrna do kruha što se moglo vidjeti i na panou u predvorju naše škole.

        

A i oni su sve nas htjeli razveseliti prekrasnom izvedbom pjesme "Mlin na vodi pjesmu pjeva", stoga ju poslušajte na linku: https://drive.google.com/file/d/17sTR9PnW0YhjRpYyOFVuUS_fWU91tY9-/view?usp=sharing

Učenici trećeg razreda OŠ Tordinci okušali su se u raznim aktivnostima:

Od uljnih pastela na temu "Kruh na stolu"

 

preko dodatne nastave iz hrvatskog u obradi pjesmice Pekar

pa sve do izrade zajedničkog panoa u holu škole:

Naši četvrtaši su u sklopu Svjetskog dana hrane i Projekta "Živjeti zdravo" razgovarali o nastanku i važnosti kruha te slikali košare s pecivom.

 

Naravno da se uz ove spomenute aktivnosti odradilo još mnoštvo toga - predavalo se o važnosti kruha, gledali su se filmovi o nastanku kruha, mnogi su se okušali u pisanju sastavaka i pjesmica na temu kruha i zahvalnosti, izradila se top lista omiljenih slastica i pekarskih proizvoda, išlo se na mise zahvalnice...

Iako ove godine nije škola odisala mirisom kruha i ostalih pekarskih proizvoda, odisala je mirisima zajedništva i zahvalnosti, a učenici su se podsjećali kroz sve aktivnosti da smo svaki dan dok blagujemo kruh pozvani zahvaliti Bogu za dar kruha i sve ostale darove prirode.


Osnovna škola Tordinci