preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

OŠ TORDINCI

MEĐUNARODNA

EKO ŠKOLA

 

 

Rječnici
Engleski jezik

Njemački jezik

Hrvatski jezik

Vijesti

Održali smo Večer matematike

U četvrtak (5.12.) u našoj školi održana je Večer matematike kao manifestacija velikog projekta koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, a pod pokroviteljstvom  IRIM-a (Instituta za razvoj i inovativnost mladih) te Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Četvrtu godinu zaredom veliki i mali matematičari - naši učenici razredne i predmetne nastave, roditelji i učitelji naše škole sudjelovali su u ovom velikom događaju koji nas je ove godine okupio oko zabavnih interaktivnih radionica osmišljenih da na zabavan i neposredan način uživamo u matematici. Večer matematike nalik je sajmu. Učenici i njihovi roditelji obilazili su radne centre i zajednički sudjelovali u zabavnim matematičkim aktivnostima. "Dežurni matematičar" - roditelj, učitelj ili učenik za svakim radnim centrom pomagao je učenicima i roditeljima pri provedbi aktivnosti. Sve materijale izrađuje Hrvatsko matematičko društvo, a sudjelovanje u projektu je potpuno besplatno.
Učitelji su nastojali da učenici osim klasičnih radnih centara uz zanimljive društvene igre te radionice isprobaju i različite digitalne programe i aplikacije.
Učenici matične škole zabavljali su se prolazeći razne zabavne radne centre, a  koristili su i digitalni program Matific. Matific je digitalni program za učenje i podučavanje matematike koji sadrži zadatke od predškolskog uzrasta do šestog razreda osnovne škole, a uvršten je u pilot projekt Škole za život. Podržava nacionalne inicijative za učenje STEM-a i ICT-a .Pokazuje učenicima matematiku na zabavan i interaktivan način, a izrađen je za razvijanje kritičkog mišljenja, rješavanja problema i konceptualnog razumijevanja. Matific učenike potiče da eksperimentiraju kroz igru te na taj način usvajaju znanje. Pedagogija Matifica kombinira bogat sadržaj s interaktivnim igrama. 

Učenici područne škole uživali su u raznim igrama kroz radne centre koji su sadržavali zabavne tangrame, razne društvene igre poput Skyjo karti, a koristili su i micro:bit, aplikacije Wordwall te Kahoot.

U matičnoj školi okupilo se 68 sudionika, a u područnoj školi 40. Koliko je Večer matematike zabavna i rado posjećena u našim školama potvrđuje i činjenica koliko nas se okupilo i sudjelovalo. Sudjelovanje u takvim zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
Cilj je ovoga projekta popularizacija matematike među mladima, razvoj pozitivnog stava prema matematici, razvoj vještina cjeloživotnog učenja i želje za nastavkom znanstvenog obrazovanja te osposobljavanja nastavnika za popularizaciju matematičke znanosti i znanstvenog obrazovanja učenika.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Andreja Vincek Ević   datum: 7. 12. 2019.

            


About school

Gdje se nalazimo?


Klub prijatelja škole


 


Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2009.

Ukupno: 229155
Ovaj mjesec: 62
Danas: 8
preskoči na navigaciju