preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

OŠ TORDINCI

MEĐUNARODNA

EKO ŠKOLA

 

 

Rječnici
Engleski jezik

Njemački jezik

Hrvatski jezik

Vijesti

Diseminacijsko predavanje u sklopu projekta "Digitalna škola - globalna škola"

Učiteljice Tihana Svoren Kolarec i Marija Banić održale su diseminacijsko predavanje u svojoj školi u sklopu projekta "Digitalna škola - globalna škola" te su na taj način prenijele ostalim učiteljima znanja naučena na strukturiranom stručnom tečaju održanom u Barceloni.


Glavne teme održanog predavanja bile su upravljanje razredom i obrnuta učionica.

U sklopu teme upravljanje razredom učiteljica Marija Banić istaknula je kako škola i razred trebaju biti ugodno okružje u kojem se učitelji i učenici lijepo osjećaju. Naglasila je da su učitelji uzor učenicima te svoj pogled na svijet prenose i na svoje učenike. Učitelji su upoznati s načinima kako motivirati učenike koristeći video snimke i biografije poznatih i slavnih pojedinaca koji su uspjeli zahvaljujući uloženom trudu i vjeri u sebe. Na predavanju je stavljen naglasak i na važnost dijeljenja znanja među učiteljima i razmjeni ideja te komunikaciji u kojoj jedni drugima na temelju iskustva mogu pomoći u svladavanju problema u razredu.

Glavna tema predavanja učiteljice Tihane Svoren Kolarec bio je rad u obrnutoj učionici. Rad u obrnutoj učionici zahtjeva od učitelja dodatnu pripremu, ali omogućuje učenicima da kod kuće pristupe pripremljenim sadržjima, pogledaju ih i poslušaju više puta uz rješavanje zadataka. Na ovaj način učitelj će na satu dati naglasak uvježbavanju nastavnih sadržaja kroz igru i praktični rad potičući učenike na aktivno sudjelovanje, kritičko mišljenje i zaključivanje. Rad u obrnutoj učionici stavlja naglasak na učenike koji postaju centar nastave te se na ovaj način izbjegava do sada najčešće korišten oblik frontalne nastave.  Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Banić Tihana Svoren Kolarec   datum: 9. 5. 2019.

            


About school

Gdje se nalazimo?


Klub prijatelja škole


 


Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 12. 2009.

Ukupno: 229157
Ovaj mjesec: 64
Danas: 10
preskoči na navigaciju